ALMA MATER, mars 2017

Alma Mater er en spenningsroman fra universitetsmiljøet. Boken handler om kampen mellom akademisk selvstyre og statsbyråkratisk overformynderi, som i fiksjonsuniverset blir et høyt spill om makt og store penger som får en dødelig utgang.

 

Bjørn Falck har sittet bortgjemt på en brakke de siste tre årene. Strippet for lederverv og myndighet har han blitt avspist med enkle rutineoppgaver, etter en krise han gjennomgikk som leder av korrupsjonsenheten på Økokrim. En dag ringer sjefen for Økokrim. Halve politihuset ligger nede med influensa. Politiet har fått et tips om et lik i en fryser og en høytstående akademiker fra Universitetet i Oslo er meldt savnet.

Mangelen på mannskap trekker Falck inn i en etterforskning han aldri trodde han skulle bli del av.

 

Som en tenkende satellitt blir han del av teamet som ruller opp en av norgeshistoriens mest intrikate og omseggripende drapssaker, med røtter dypt ned i norsk akademia og den europeiske universitetshistorien.

Alma Mater er en krim som handler om grov korrupsjon i universitetsmiljøet. Et høyt spill om makt og store penger som får en dødelige utgang.
 

Alma Mater vant Maurits Hansen-prisen «Nytt blod» for beste norske krimdebut i 2017.

© 2019 Gunnar F. Klinge