Anmeldelser

Originalkrim fra Universitetsmiljø

 

Forfatteren som arbeider på Høgskolen i Innlandet, avdeling Lillehammer, går i sin debutroman kritisk til verks mot skjulte nettverk blant professorer og ledere i den norske universitetsverden.

Ideen er god, plottet originalt klekket ut. I den enorme mengden norsk kriminallitteratur som gis ut har Klinge diktet en historie som ikke likner på noe av det kolleger så langt har skrevet om. Han har også snekret i hop en politihelt som ikke er som andre helter. En hverdagsfigur der det går an å kjenne seg igjen. Bjørn Falck er ukarikert og virker troverdig og norsk.

Det er ikke lett å tro alt som skjer i løpet av de ca. 270 sidene er realistisk og absolutt kunne ha hendt. I alle fall ikke her i landet. På den annen side skjer det at virkeligheten matcher fantasien. Gunnar F. Klinge kjenner det akademiske Norge fra innsiden siden han er en del av det. Han har studert og jobbet på Universitetet i Oslo. UiO er åsted og sentrum for hendelsene/forbrytelsen.

Leting etter en savnet akademiker leder etter hvert politiet i retning spill om makt og mye penger. Ettersom influensaepidemien har slått ut halve mannskapsstyrken, blir den innesittende politimannen Bjørn Falck kalt ut. Alvorlige kriminalsaker er ikke hans gebet. Men han er ærlig og arbeider møysommelig. 

Som dramaturg sparer ikke Klinge på konfekten. For leserens skyld burde han imidlertid sløyfet mange småord. NB: det er ingenting som heter Oslo Politikammer. 

Per Ivar Henriksbø,
GUDBRANDSDALEN DAGNINGEN, 12/04/2017

 

© 2019 Gunnar F. Klinge